Professor Sirkka Jarvenpaa ny hedersdoktor på IT-fakulteten

Nyhet: 2012-06-01

Professor Sirkka Jarvenpaa vid McCombs School of Business, University of Texas, har utnämnts till hedersdoktor vid IT-fakulteten år 2012. Professor Jarvenpaa är en stor forskningsprofil inom området informationssystem.

Sirkka JarvenpaaSirkka Jarvenpaa disputerade år 1986 vid University of Minnesota och har sedan dess publicerat en strid ström av artiklar i högt ansedda forskningstidskrifter inom informationssystem och management. Professor Jarvenpaas forskningsgenomslag på området är mycket påtagligt, där hon har nästan 15000 citeringar och ett H-index på 48.

Professor Jarvenpaas forskning inom innovation, virtuell samverkan och virtuella organisationer passar mycket väl in i den forskning som bedrivs på institutionen för tillämpad IT. Sirkka Jarvenpaa är en sann brobyggare och hennes tvärvetenskapliga profil och forskningsintressen sträcker sig långt utanför IT-fakultetens områden.

Professor Sirkka Jarvenpaa kommer att promoveras till hedersdoktor vid IT-fakulteten, Göteborgs universitet, den 19 oktober 2012.

Öppet seminarium med Sirkka Jarvenpaa den 18 oktober:
Managing Tensions of Sharing and Protection in Inter-Organizational Collaborations: A Dynamic Interactional Perspective

Länk till seminariet